Knud Jepsen A/S

Hos Knud Jepsen A/S betyder den grønne profil og muligheden for at tænke konkurrencedygtigt og miljøansvarligt et ja tak til deltagelse som casevirksomhed i IEP.

Knud Jepsen A/S er verdens største producent af holdbare afskårne blomster og potteplanter af kalancho. De har gennem mange år fokuseret på energioptimering i alle væsentlige processer og på at skabe en økonomisk og miljømæssig bæredygtig udvikling for virksomheden. Derfor var IEP-projektet en oplagt træningsmulighed for dem for at blive bedre rustet til fremtidens meget dynamiske elmarked.

“Vi forventer at deltagelse i projektet kan være en test af vores systemer til vækstlysstyring og drift af varmepumper/varmevekslere, så vi får optimeret vores systemer til drift i et marked med mere svingende priser. Alt i alt håber vi på et mere dynamisk forbrugsmønster, der ikke påvirker vores produktivitet eller kvalitet af vores produkter,” fortæller Kai Lønne, R&D Manager ved Knud Jepsen A/S. 

I efteråret starter virksomheden rigtigt op med produktion efter IEP-principperne om at flytte elforbruget.

“Vi er så langt i projektet, at vi nu har fået implementeret styringssystemerne, så vi er klar til at gå i gang med at teste, nu hvor vi går ind i den mørkere del af året, hvor vores elforbrug er stigende.”

“Hos Knud Jepsen A/S vil vi klart anbefale at tænke fleksibilitet ind i elforbruget. Dels for procesoptimering – altså forsøge at købe ressourcer, når de er billigst og dermed tilpasse forbruget til behovet. Men samtidig også få mulighed for at opnå en mere grøn og miljøvenlig profil som en virksomhed, der tager samfundsøkonomisk ansvar.”